GERMANIA donirala za Cupid´s Spoon Europa – gastro natjecanje koje promovira inkluziju

GERMANIA donirala za Cupid´s Spoon Europa – gastro natjecanje koje promovira inkluziju

Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO koja djeluje od 2009. godine, od veljače 2023. krenula je sa realizacijom Cupid´s Spoon Europa natjecanja, prvo europsko natjecanje u ugostiteljstvu namijenjeno osobama sa invaliditetom. UNUO tim putovao je šest mjeseci i predstavio Cupid´s Spoon Europa natjecanje kao hrvatski proizvod u 23 države članice EU i u gostujućoj Ukrajini .

Naime, u svakoj državi tražio se najsposobniji predstavnik u kuhanju i pripremi koktela koji će nastaviti natjecateljsko putovanje početkom listopada u Zagrebu.

Kroz tri polufinalne i finalnu gala večeru voditi će ih profesionalni mentori i barmeni do proglašenja pobjednika nakon čega svi sudionici putuju u Rim na audijenciju kod Pape kojem će predati zastave svojih država.

Cilj natjecanja je povećanje vidljivosti osoba s invaliditetom i širenje socijalne svijesti o njihovim sposobnostima čime UNUO tim nastoji postaviti Cupid`s Spoon Europa natjecanje kao tradicionalni događaj osoba s invaliditetom.

GERMANIA SPORT priključila se projektu donacijom iznosa od 5.000 eura kako bi se udruzi UNUO pomoglo otplatiti mobilnu kuhinju – gastro kamion sa svom potrebnom opremom za gastronomsko natjecanje.

“Cupid´s Spoon Europa je potpuno hrvatski gastro-edukacijski projekt namjenjen inkluziji osoba s invaliditetom u tržište rada. Od 2009. godine, Udruga UNUO pokušava pomoći najosjetljivijoj kategoriji društva, osobama s invaliditetom, da lakše uđu u tržište rada i svojim sposobnostima doprinesu društvu. Obišli smo velik dio Europe te na glavnim trgovima glavnih gradova održavali natjecanja u kulinarstvu, a pobjednici svih državnih natjecanja pridružit će nam se u listopadu u Zagrebu na finalnom natjecanju. Ovime promoviramo svijest o mogućnosti osoba s invaliditetom, a usput promoviramo i Hrvatsku.

Zahvaljujemo na donaciji koju je dala GERMANIA SPORT, cijenimo njihovo društveno odgovorno poslovanje, ovakva pomoć koju doniraju društveno odgovorne kompanije i neke druge organizacije, omogućuju naš rad, budući da entuzijazam članova udruge i volontera nije dovoljan za podmirenje svih obveza koje imamo.” – rekao nam je predsjednik Udruge UNUO, gospodin Vedran Habel.

“Društveno odgovorno poslovanje je prioritet GERMANIE SPORT, i rado smo se odazvali pozivu udruge UNUO kako bismo im barem malo pomogli u ostvarenju plemenitog cilja. Cupid´S Spoon je nejverojatno dobra ideja i treba ju poticati, a GERMANIA će ih pratiti na tom putu.” – rekao je Vedran Martinčević, predsjednik Nadzornog odbora GERMANIE SPORT.

Donaciju su uručili te se sa članovima udruge podružili Tonko Zubak i Domagoj Dananić iz Korporativnih poslova GERMANIE SPORT.

Želimo im puno uspjeha u daljnjoj realizaciji projekta.