Klub osnovan zbog Football Managera danas je dobio nove dresove od Germania Sport kladionice

Klub osnovan zbog Football Managera danas je dobio nove dresove od Germania Sport kladionice

Akcija „Novi dresovi za nove prvake”  GERMANIA SPORT KLADIONICE, u kojoj donira novu sportsku opremu lokalnim klubovima, klubovima iz nižih liga i manje profitnim sportovima, nastavlja se već danas. U ponedjeljak, 23.12.2019. godine, u novog ruho obukli smo ONK Metković, prvi klub Brune Petkovića, a danas je na red došao i ONK Dračice, a i oni su također dobili novu prvu, rezervnu i golmansku garnituru dresova.

ONK Dračice osnovan je 1970. godine i djelovao je sve do 1988. godine. Klub je osnovan u gradskoj četvrti Dračice i kroz cijelu svoju povijest bio je isključivo “kvartovski” klub u kojem su igrali domaći dečki iz istoimene gradske četvrti, uz odsustvo bilo kakvih rezultatskih ambicija.

2014. godine pokrenuta je inicijativa za ponovno osnivanje nogometnog kluba. Inicijatori su bili voditelji Dračičke inicijative mladih “MNK Dračice” te udruga Otvarač. Zajedničkim angažmanom 2015. godine pokrenut je nogometni klub Dračice.

Jednako tako valja istaknuti kako su NK Dračice klub koji iza sebe ima i više nego zanimljivu priču, a o njima ste već u nekoliko navrata imali prilike čitati na Germanijaku:

Naravno, ne treba zanemariti njihov izvrstan rad na društvenim mrežama, a posebno nam je u sjećanju ostalo kada je klub odlučio „pružiti priliku“ Niki Kranjčaru nakon što je bivši hrvatski reprezentativac ostao bez kluba.

Zanimljiva situacija dogodila se u studenom 2016. godine. Osim što su Dračice već tada osigurale jesenski naslov prvaka, igrač Dračica Stjepan Lucijanić postigao je na pet uzastopnih kola hat-trick te je na taj način srušio Guinessov rekord koji je od 1998. držao Japanac Masashi Nakayama.

Predsjednik kluba Ivan Matić telefonskim se putem još jednom zahvalio na donaciji za koju on sam kaže kako je „zlata vrijedna“:

„Hvala, hvala i hvala, ne znam što bih vam drugo rekao“, oduševljeno je započeo razgovor predsjednik kluba.

„Nama ove dvije garniture dresova znače jako puno, mi smo sada minimalno dvije sezone osigurani. Kada nemate potporu saveza kakva bi ona trebala biti, onda ovakve donacije vrijede zlata“

S novim dresovima napadate i ulazak u viši rang natjecanja?

„Trenutno smo drugi u drugoj županijskoj ligi, a cilj nam je doći do prvog mjesta i samim time prve županijske. Nakon toga plan je da se neko vrijeme u njoj zadržimo dok se klub ne posloži u svim segmentima, a dalje ćemo vidjet“

Klub i dalje funkcionira po principu jedan član = jedan glas?

„Je, funkcionira tako, iako je to jako teško održivo u malim sredinama. Ja sam mišljenja da se mora znati hijerarhija, ali sada ovako funkcioniramo.“

Za vaš klub svojevremeno su nastupala i neka poznata imena iz hrvatskog nogometa?

„Tako je, imali smo u našem klubu nekoliko velikih igrača od kojih se ipak najviše ističu Stjepan Jukić, Goran Uzelac i Željko Goluža. Sva trojica su baš bili igračine i nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti imati prilike u klubu ponovno imati neke od igrača koji su tog kalibra“, zaključio je predsjednik kluba.

Akciju Novi dresovi za nove prvake pokrenuli smo kako bismo podržali male, lokalne klubove, ali i neprofitne sportove i talente. Ovim putem tvrtka GERMANIA iskazuje zahvalnost zajednici i sportu koji je praktički nacionalni brend u Hrvatskoj. GERMANIA je tek započela donacijama sportske opreme, a NK Dračice samo su jedan u nizu klubova koje GERMANIA planira sponzorirati. Akcija podrške lokalnim klubovima se nastavlja širom Lijepe naše već sljedeći tjedan. GERMANIJINI dresovi spremni su za početak drugog dijela sezone, a još mnogo klubova očekivati podršku naše tvrtke.

Želite li i vaš lokalni sportski kolektiv vidjeti u novim dresovima, a ne možete si priuštiti novu garnituru, javite nam se na [email protected], a mi ćemo vam se javiti povratno, ako ste ušli u kandidaturu za našu akciju...

(foto: Germania Sport kladionica)