Igraju kao Atletico, a uz Germino sponzorstvo sada izgledaju kao Barcelona

Igraju kao Atletico, a uz Germino sponzorstvo sada izgledaju kao Barcelona

Akcija „Novi dresovi za nove prvake”  GERMANIA SPORT KLADIONICE, u kojoj sponzorira novu sportsku opremu lokalnim klubovima, klubovima iz nižih liga i manje profitnim sportovima, nastavlja se već danas. U subotu, 15.2.2020. godine, u novog ruho obukli smo NK Mitnicu iz Vukovara, klub čiji se šal nedavno mogao naći i na legendarnoj La Bomboneri.

NK Croatia je osnovan 1970. godine pod imenom NK Sloboda. Samo nekoliko mjeseci kasnije, 1971. godine, pod utjecajem Hrvatskog proljeća klub mijenja ime u NK Croatia. Navedena godina se službeno uzima za datum osnivanja kluba.

27. lipnja 2012. ujedinio se sa svojim rivalom Đakovom u novi klub HNK Đakovo-Croatia.

Tijekom prve, na brzinu organizirane natjecateljske sezone unutar Hrvatskog nogometnog saveza, koja se odigravala u proljeće i ljeto 1992. godine, NK Croatia Đakovo se poput većine klubova s područja Slavonije nije mogla natjecati zbog ratnih zbivanja. Iste sezone, u svom prvom nastupu u natjecanju za Hrvatski nogometni kup, NK Croatia se zahvaljujući ždrijebu izravno plasirala u polufinale, gdje biva poražena od kasnijeg osvajača kupa NK Inkera iz Zaprešića.

Iduće natjecateljske sezone 1992./93., NK Croatia započinje natjecanje u 3. HNL - Istok, gdje osvaja prvo mjesto i izravno se plasira u drugu HNL. Plasmanom u 2. HNL uprava kluba se posvećuje daljnjoj izgradnji i uređenju stadiona NK Croatia, te se konačno gradi nova, natkrivena zapadna tribina.

Iduće tri sezone NK Croatia nastupa u 2. HNL - Sjever gdje na kraju sezone jednom osvaja solidno 5. mjesto, te dvaput 8. mjesto.

U sezoni 1996./97. NK Croatia osvaja prvo mjesto u 2. HNL - Sjever, no zbog reorganizacije natjecanja iduće sezone nastupa u novoformiranoj 2. HNL - Istok u kojoj sve do zadnjih kola vodi izjednačenu utrku za prvaka s HNK Cibalia Vinkovci i NK Belišće, no na kraju ipak posustaje i osvaja 3. mjesto.

Sadašnji dres NK Croatia je kombinacija plave i bijele boje, a treba reći početku je klub igrao u plavo-bijelo-crvenoj kombinaciji, a u sezoni 1990/91. i u "kockastoj" kombinaciji u kakvoj danas nastupa reprezentacija Hrvatske.

Nakon prve polovice sezone Croatija se nalazi na sredini tablice, a zanimljivo je kako imaju drugu najbolju obranu lige. GERMANIA SPORT KLADIONICA prepoznala je njihove dobre igra te ih je odlučila sponzorirati novom garniturom dresova, a valja istaknuti kako je ona, bez ikakve sumnje, izgleda doista impresivno, čime se Croatija pohvalila na svojim društvenim mrežama.

Akciju Novi dresovi za nove prvake pokrenuli smo kako bismo podržali male, lokalne klubove, ali i neprofitne sportove i talente. Ovim putem tvrtka GERMANIA iskazuje zahvalnost zajednici i sportu koji je praktički nacionalni brend u Hrvatskoj. GERMANIA je tek započela sponzoriranje sportske opreme, a NK Croatija iz Đakova samo su jedan u nizu klubova koje GERMANIA planira sponzorirati. Akcija podrške lokalnim klubovima se nastavlja širom Lijepe naše već sljedeći tjedan. GERMANIJINI dresovi spremni su za početak drugog dijela sezone, a još mnogo klubova očekivati podršku naše tvrtke.

Želite li i vaš lokalni sportski kolektiv vidjeti u novim dresovima, a ne možete si priuštiti novu garnituru, javite nam se na [email protected], a mi ćemo vam se javiti povratno, ako ste ušli u kandidaturu za našu akciju...

(foto: Germania Sport kladionica)