Ikona Krešo Poleti uveo ih je u rang više, a Germini dresovi su im „as na desetku“

Ikona Krešo Poleti uveo ih je u rang više, a Germini dresovi su im „as na desetku“

Akcija „Novi dresovi za nove prvake”  GERMANIA SPORT KLADIONICE, u kojoj sponzorira novu sportsku opremu lokalnim klubovima, klubovima iz nižih liga i manje profitnim sportovima, nastavlja se već danas. U srijedu, 23. 2.2020. godine, u novog ruho obukli smo NK Otok, klub koji baš kao NK Kaptol u nastavak sezone ulazi u novom ruhu.

Četiri kilometra od Velike nalazi se mjesto Kaptol, a u kojem je okosnica događanja, pa i okupljanja, kažu lokalci, tamošnji istoimeni nogometni klub.

Trener tog niželigaša je Krešo Poleti, prava HNL ikona koja je čak nastupala i za U-19 i U-21 reprezentaciju Hrvatske, a uoči početka ove sezone dao je intervju za portal 100 posto gdje je ukratko objasnio kako funkcioniraju stvari u klubu:

"Došao sam prvi put ovdje još 2011. godine, u međuvremenu sam vodio Slavoniju, bio sam prvak i s Dinamom (Vidovci), a evo sad sam se opet vratio u svoje selo. Skupili smo dobru ekipu, svaka čast upravi što je posložila stvari, svaka čast igračima što su dobro odigrali i eto, prvaci smo. Htjeli su da budu prvaci, pa su vratili mene, još nekoliko domaćih igrača i evo ispunili smo cilj", reći će Krešo i dodaje:

"Evo nakon drugog mjesta, postali smo prvaci nakon 29 godina i stvarno radimo dobar posao u zadnje vrijeme. Rezultat mora doći kad je takva atmosfera. Drago mi je što smo otišli u ligu više, da se vidi koliko možemo, koliko vrijedimo. Dobar će to biti test. Bit će malo duža putovanja, ali neka".

Igrao je 10 godina u Prvoj HNL, dvije godine u Čakovcu, dvije godine u Hrvatskom Dragovoljcu, šest godina u Kamen Ingradu.

"Žao mi je tog Kamen Ingrada. Šteta što se ta politika toliko uvukla u sport, u nogomet. Propala je Marsonija, Mladost 127, šteta što se klubovi gase u malim sredinama. Osijek je ostao jedini klub u Slavoniji prvoligaš, tragedija.", kaže trener Kaptola, a nadovezao se i na svoje dane u U-19 i U-21 reprezentaciji:

"To su bili sve sjajni dečki, pamtim samo pozitivna iskustva. Od trenera, Ilije Lončarevića koji me doveo u Dragovoljac, preko Branka Tucka, Ive Šuška, sad i aktualni izbornik, Nenad Gračan, Ante Čačić... To je bila gerenacija Pletikosa, Smoje, Bišćan, Šokota, stvarno velika imena i svi su napravili dobre karijere."

Valja istaknuti kako je NK Kaptol nakon prvog dijela sezone na 10. mjestu, a u nastavku sezone imaju velike ambicije stići do gornjeg dijela ljestvice, baš kao i, jednoga dana, do ranga više.

Akciju Novi dresovi za nove prvake pokrenuli smo kako bismo podržali male, lokalne klubove, ali i neprofitne sportove i talente. Ovim putem tvrtka GERMANIA iskazuje zahvalnost zajednici i sportu koji je praktički nacionalni brend u Hrvatskoj. GERMANIA je tek započela sponzoriranje sportske opreme, a NK Kaptol samo su jedan u nizu klubova koje GERMANIA planira sponzorirati. Akcija podrške lokalnim klubovima se nastavlja širom Lijepe naše već sljedeći tjedan. GERMANIJINI dresovi spremni su za početak drugog dijela sezone, a još mnogo klubova očekivati podršku naše tvrtke.

Želite li i vaš lokalni sportski kolektiv vidjeti u novim dresovima, a ne možete si priuštiti novu garnituru, javite nam se na [email protected], a mi ćemo vam se javiti povratno, ako ste ušli u kandidaturu za našu akciju...

(foto: Germania Sport kladionica)